Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl37g125kcal0.7g1.1g12.8g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja18g29kcal1.3g2.9g1.3g0g
Lakka18g7.7kcal0.3g1.4g0.1g0.7g
Liivate 0.9g3.2kcal0.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g361kcal6.2g18.6g28.4g1.4g
Valittu annoskoko78g181kcal3.1g9.3g14.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g90kcal1.6g4.7g7.1g0.4g
Arvot/100g100g231kcal4g11.9g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843