Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 30g12kcal0.3g2.1g0.1g0.8g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.5g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g4.3g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g7.8g23kcal1.6g0.1g1.6g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g8.7g5kcal0.3g0.4g0.2g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g2.2g7.4kcal0.4g0g0.6g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g2.6g5.2kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g114kcal5.8g6g6.4g1.8g
Valittu annoskoko78g57kcal2.9g3g3.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g29kcal1.5g1.5g1.6g0.5g
Arvot/100g100g73kcal3.7g3.8g4.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589