Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali40g8.4kcal0.5g1.4g0.1g0.8g
Sipuli 2.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 4.4g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka2.9g2.4kcal0.1g0.6g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 12g26kcal2.1g0g2g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g1.5g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.4g1.2kcal0g0.3g0g0.1g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g4.4g5.3kcal0.1g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g100kcal6.4g5.6g5.6g2g
Valittu annoskoko78g50kcal3.2g2.8g2.8g1g
Annoskoko puolitettuna39g25kcal1.6g1.4g1.4g0.5g
Arvot/100g100g64kcal4.1g3.6g3.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316493