Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.5g18kcal0g0g2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Hiiva 2.5g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)15g50kcal4.1g0g3.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.9g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g381kcal17g48.2g12g2.6g
Valittu annoskoko78g190kcal8.5g24.1g6g1.3g
Annoskoko puolitettuna39g95kcal4.3g12.1g3g0.7g
Arvot/100g100g244kcal10.9g30.9g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570