Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g10g48kcal0.6g7g1.9g0.2g
Voi 3.4g25kcal0g0g2.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl14g46kcal0.3g0.4g4.8g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g14g8.2kcal0.5g0.7g0.3g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g6.8g5.9kcal0.1g2.9g0.4g0g
Sokeri 8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.4g4.8kcal1.2g0g0g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g6.9g6kcal0.1g2.9g0.4g0g
Vesi6.8g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker5.8g23kcal0g5.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g403kcal5.6g56g21.2g0.4g
Valittu annoskoko78g201kcal2.8g28g10.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna39g101kcal1.4g14g5.3g0.1g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734