Kartanon limppu Maidoton

2 dl Tuoppi-maltaita
1 dl leipä/mämmimaltaita
4 dl kiehuvaa vettä
3 pss (33g) kuivahiivaa
2½ dl omenatäysmehua
1 dl riisijuomaa Nordic
2 tl ruususuolaa
2½ dl siirappia
1 rkl kuminoita
2 rkl pomeranssinkuorta
6 dl karkeita ruisjauhoja
5 dl luomu hiivaleipäjauhoja
3 dl kokojyvävehnäjauhoja

Kaada maltaitten päälle kiehuva vesi.

Lisää hetken päästä omenamehu ja riisimaitojuoma.

Anna seoksen seistä hetken, kunnes se on n. 42 asteista.

Lisää kuivahiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja.

Sekoita joukkoon siirappi, suola ja mausteet.

Lisää jauhoja vuorotellen, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa.

Viimeksi vehnäjauhoja tarpeellinen määrä.

Anna taikinan kohota . n. tunnin ajan.

Jaa taikina kolmeen osaa, leivo ne pyöreiksi limpuiksi tai pane osat vuokiin.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Voitele limput pariin otteeseen siirappivedellä.

Herkkuja syntyy.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 716 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g5.8g18kcal0.7g3.5g0.1g1g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g2.2g7.2kcal0.2g1.4g0.1g0.3g
Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu (Pirkka), annos 100g9g4.2kcal0g1g0g0g
Riisijuoma nordic maidoton (Ravintoraisio oy), annos 750g3.6g1.8kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 13g38kcal0g9.4g0g0g
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g0.3g1.1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g37kcal1.1g6.7g0.2g1.7g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)11g41kcal1.4g8g0.3g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g5.5g17kcal0.9g2.9g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g330kcal8.8g66.6g2g8g
Valittu annoskoko78g165kcal4.4g33.3g1g4g
Annoskoko puolitettuna39g82kcal2.2g16.7g0.5g2g
Arvot/100g100g211kcal5.6g42.6g1.3g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322395