Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 22g6.1kcal0.3g0.9g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)8.1g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g3.1g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Chili paprika punainen0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Persilja0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen4.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Porkkana 6.6g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 4.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g39kcal1g6.2g0.2g2.2g
Valittu annoskoko78g19kcal0.5g3.1g0.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Arvot/100g100g25kcal0.6g4g0.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990