Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green10g31kcal2.3g4.7g0.1g1.2g
Sipuli 4.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 6.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 39g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 15g4.5kcal0.1g0.8g0g0.3g
Soijakastike 0.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g1.5g2.9kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g105kcal5.2g13.6g2.6g3.4g
Valittu annoskoko78g53kcal2.6g6.8g1.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna39g26kcal1.3g3.4g0.7g0.9g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.7g1.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363614