Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 27g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Voi 0.6g4.6kcal0g0g0.5g0g
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour2.3g6.8kcal0.1g0.1g0.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)2.3g3.6kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g45kcal1.2g2.2g3.2g0.8g
Valittu annoskoko78g22kcal0.6g1.1g1.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g11kcal0.3g0.6g0.8g0.2g
Arvot/100g100g29kcal0.8g1.4g2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485