Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 15g12kcal0.3g2.4g0g0.2g
Porkkana 15g5kcal0.1g0.8g0g0.4g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.4kcal0g0g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss10g5.4kcal0.6g0.5g0.1g0.3g
Arkirae (Valio), annos 100g5.1g3.5kcal0.6g0.2g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas1.2g3.6kcal0.1g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g76kcal4g10.2g1.6g2.2g
Valittu annoskoko78g38kcal2g5.1g0.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna39g19kcal1g2.6g0.4g0.6g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.5g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369