Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 27g41kcal5.2g0g2.2g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl8.9g27kcal0.8g4.8g0.4g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Jäävuorisalaatti, rapea6g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Tomaatti 15g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Juustoraaste emmental punaleima8.9g35kcal2.6g0g2.7g0g
Sipuli (kuorittu)3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g6g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3g0.7kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g235kcal17.8g12.4g12.2g1.2g
Valittu annoskoko78g118kcal8.9g6.2g6.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna39g59kcal4.5g3.1g3.1g0.3g
Arvot/100g100g150kcal11.4g7.9g7.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760