Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Voi 7.2g52kcal0.1g0g5.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)8.6g11kcal1g0g0.8g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g20g19kcal0.5g2.6g0.7g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 14g6.1kcal0.1g0.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g385kcal6.4g54.2g15.4g2g
Valittu annoskoko78g193kcal3.2g27.1g7.7g1g
Annoskoko puolitettuna39g96kcal1.6g13.6g3.9g0.5g
Arvot/100g100g247kcal4.1g34.7g9.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308