Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 13g39kcal2.3g6.3g0.1g1.4g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g10g28kcal1.8g0g2.4g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 1.3g2.9kcal0.2g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 52g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g141kcal8.6g12.8g5.4g2.8g
Valittu annoskoko78g70kcal4.3g6.4g2.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna39g35kcal2.2g3.2g1.4g0.7g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.2g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371