Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.8g7.1kcal0g0g0.8g0g
Papu valkoinen, keitetty 8g8.6kcal0.7g1.1g0g0.6g
Tomaatti, tuore11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Herne 11g7.4kcal0.5g1g0g0.3g
Tomaattimurska 13g3.9kcal0.1g0.7g0g0.3g
Kesäkurpitsa zucchini 11g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Munakoiso 13g3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)1.1g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Kukkakaali 5.4g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g76kcal3.6g8.6g1.8g3.8g
Valittu annoskoko78g38kcal1.8g4.3g0.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna39g19kcal0.9g2.2g0.5g1g
Arvot/100g100g49kcal2.3g5.5g1.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843