Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 32g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)3.1g3.1kcal0.5g0g0.1g0.1g
Poronkäristys, lapin liha 240g10g16kcal2g0g0.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 7.4g5.7kcal0.1g1.2g0g0.1g
Sipuli 8.9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Palsternakka 2.3g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Juuriselleri 2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 8.1g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lanttu 4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g67kcal5.6g5.6g1.6g1.8g
Valittu annoskoko78g34kcal2.8g2.8g0.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g17kcal1.4g1.4g0.4g0.5g
Arvot/100g100g43kcal3.6g3.6g1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65272