Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 26g37kcal4.6g0g2.1g0g
Paprika punainen 3.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g22g80kcal1g6.7g5.4g0.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 11g7kcal0.3g0.5g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)8.1g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)8.1g10kcal0.9g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g276kcal13.8g15.4g17.2g2g
Valittu annoskoko78g138kcal6.9g7.7g8.6g1g
Annoskoko puolitettuna39g69kcal3.5g3.9g4.3g0.5g
Arvot/100g100g176kcal8.8g9.9g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609