Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 10g7.3kcal0.2g1.5g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 10g68kcal0.1g0g7.6g0g
Sokeri 16g66kcal0g16.2g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)10g12kcal1g0g0.9g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g10g57kcal2g0.6g5.1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.8g13kcal0g3.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Puolukka 19g7.4kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g466kcal6.8g46.8g27.4g1.4g
Valittu annoskoko78g233kcal3.4g23.4g13.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna39g116kcal1.7g11.7g6.9g0.4g
Arvot/100g100g298kcal4.4g30g17.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866