Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 2.8g15kcal0g0g1.7g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.9g0.2g0.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)14g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Rypsiöljy 2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 28g10kcal0g2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g328kcal4.6g55.2g8.8g2.4g
Valittu annoskoko78g164kcal2.3g27.6g4.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g82kcal1.2g13.8g2.2g0.6g
Arvot/100g100g210kcal2.9g35.3g5.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247