Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2g4.4kcal0g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.6g2.3kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 5.1g11kcal0g0.1g1.3g0g
Maissitärkkelys 0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g20g123kcal2g8.4g9.1g1.7g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 3.1g6.6kcal0g0.1g0.8g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g20g47kcal0.1g2.4g4.1g0.1g
Rommi , annos 40g0.5g1.2kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g3.4g18kcal0.2g1.7g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g542kcal8g49.4g34.4g5g
Valittu annoskoko78g271kcal4g24.7g17.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna39g136kcal2g12.4g8.6g1.3g
Arvot/100g100g347kcal5.1g31.6g22g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560