Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g27g9kcal0.1g1.9g0.1g0.5g
Voi (perinteinen meijerivoi)7.5g54kcal0g0g6g0g
Sokeri10g40kcal0g9.9g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g11g41kcal1.5g8g0.2g0.4g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g34kcal0.2g0.3g3.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g12g8.1kcal1.4g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g374kcal6.4g41.4g19.6g1.8g
Valittu annoskoko78g187kcal3.2g20.7g9.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g94kcal1.6g10.4g4.9g0.5g
Arvot/100g100g240kcal4.1g26.6g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574