Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g7.1g1.9kcal0g0.4g0g0.2g
Ruokajogurtti Valio5.5g5kcal0.2g0.3g0.3g0g
Hunaja 1g3.3kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala20g63kcal2.9g11.6g0.5g2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2.3g5.7kcal0.3g0.3g0.1g1.1g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g19g70kcal2.5g13.6g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g304kcal12.4g54.4g2.8g8g
Valittu annoskoko78g152kcal6.2g27.2g1.4g4g
Annoskoko puolitettuna39g76kcal3.1g13.6g0.7g2g
Arvot/100g100g195kcal7.9g34.8g1.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619