Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.2g1.6kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.4g7.7kcal0.7g0.2g0.5g0.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl13g45kcal1.8g8.4g0.4g0.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g24g85kcal3.1g16.6g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g278kcal11.8g50.4g2.8g5g
Valittu annoskoko78g139kcal5.9g25.2g1.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna39g70kcal3g12.6g0.7g1.3g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116