Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g18g62kcal2.8g11.5g0.5g1.1g
Tonnikala vedessä, rainbow15g15kcal2.9g0.1g0.3g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g4.5g22kcal0.3g2.4g1.3g0.1g
Ruokakerma Valio 5%21g13kcal0.2g0.6g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 6.2g6.4kcal0.2g1.1g0.1g0.2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g250kcal12.8g31.6g7.8g2.8g
Valittu annoskoko78g125kcal6.4g15.8g3.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna39g62kcal3.2g7.9g2g0.7g
Arvot/100g100g160kcal8.2g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89850