Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g16g10kcal0.2g2.1g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 12g9kcal0.2g1.9g0g0.3g
Porkkanaraaste 200g19g5kcal0.1g1g0g0.5g
Lanttu 17g4.9kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Palsternakka 15g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g77kcal1.6g15.2g0.4g3.8g
Valittu annoskoko78g38kcal0.8g7.6g0.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna39g19kcal0.4g3.8g0.1g1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.3g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513