Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g18g57kcal4g0.4g4.3g0g
Nauris 24g6.5kcal0.2g1g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Punajuuri 18g6.9kcal0.2g1.2g0g0.4g
Oliiviöljy 2.9g25kcal0g0g2.9g0g
Hunaja 1.4g4.7kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g208kcal9g9.4g14.6g2.4g
Valittu annoskoko78g104kcal4.5g4.7g7.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g52kcal2.3g2.4g3.7g0.6g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877