Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 20g7.7kcal0.2g1.4g0g0.5g
Nauris 10g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g5.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 6.7g19kcal0.1g0.2g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g95kcal1.2g4.8g7.6g1.6g
Valittu annoskoko78g48kcal0.6g2.4g3.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g24kcal0.3g1.2g1.9g0.4g
Arvot/100g100g61kcal0.8g3.1g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683