Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g2.4g8.2kcal0.2g1.7g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 28g11kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g11g19kcal2.3g0g1.1g0g
Basilika, tuore 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.9kcal0g0g0.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g14g5.6kcal0.7g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.1g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana156g101kcal8g9.2g3.4g1.8g
Valittu annoskoko78g51kcal4g4.6g1.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna39g25kcal2g2.3g0.9g0.5g
Arvot/100g100g65kcal5.1g5.9g2.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531