Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot4.9g14kcal0.7g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g4.7g1.4kcal0g0.2g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa28g39kcal7.8g0g0.7g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 7g28kcal0.1g0.2g3g0g
Crowmoor siideri24g9kcal0g0.9g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g199kcal17.4g3.6g11.2g0.4g
Valittu annoskoko78g100kcal8.7g1.8g5.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna39g50kcal4.4g0.9g2.8g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.1g2.3g7.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542