Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai11g37kcal1.3g7.5g0.2g0.3g
Oivariini, 60 (100g)7.8g43kcal0.1g0.1g4.7g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%11g31kcal3.6g0g1.8g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g13g8.8kcal1.4g0.3g0.2g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g8.1g13kcal2.7g0g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)6.9g15kcal0.9g0g1.3g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g13g15kcal0.4g0.6g1.3g0g
Persilja 3.1g0.9kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g329kcal20.8g17.4g19.2g1.6g
Valittu annoskoko78g164kcal10.4g8.7g9.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna39g82kcal5.2g4.4g4.8g0.4g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.1g12.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891