Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g7.8g6.2kcal0.1g0.5g0.4g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 28g21kcal0.5g4.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g78kcal3.2g13.2g1g0.8g
Valittu annoskoko79g39kcal1.6g6.6g0.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna39g20kcal0.8g3.3g0.3g0.2g
Arvot/100g100g50kcal2g8.4g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324