Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 11g42kcal1.6g6.4g0.8g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.1g0.3g1g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana158g328kcal8.8g52.6g7.8g4.2g
Valittu annoskoko79g164kcal4.4g26.3g3.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna39g82kcal2.2g13.2g2g1.1g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g4.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623