Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa16g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g12g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Maa-artisokka 19g8.5kcal0.1g1.5g0g0.7g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)9g5.6kcal0.1g0.4g0.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa3.7g11kcal0.9g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana157g70kcal3.2g7g2.8g2.4g
Valittu annoskoko79g35kcal1.6g3.5g1.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna39g18kcal0.8g1.8g0.7g0.6g
Arvot/100g100g45kcal2g4.4g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090