Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 82g117kcal10.3g0.2g8.4g0g
Sokeri 127g516kcal0g127g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 175g32kcal1g4.4g0.7g1.2g
Rypsiöljy 90g794kcal0g0g89.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g667kcal19.8g136.2g2.3g6.8g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Ruokasooda 5g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl65g415kcal9.1g2.2g40.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Rusina 30g88kcal0.8g18g0.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g5329kcal82.8g592.4g284.4g21.8g
Valittu annoskoko780g2665kcal41.4g296.2g142.2g10.9g
Annoskoko puolitettuna390g1332kcal20.7g148.1g71.1g5.5g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980