Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 63g257kcal0g63.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl89g304kcal12.5g57.2g2.8g4.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl19g60kcal5.4g6.1g1.5g2.6g
Leivinjauhe 3.7g6.5kcal0.2g1.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl37g335kcal0g0g37.2g0g
Rahka, valio112g73kcal11.2g4.7g0.3g0g
Mustikka metsä- 134g59kcal0.7g8.6g0.8g4.4g
Kananmuna kuoreton 164g234kcal20.5g0.5g16.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 149g51kcal4.6g7.4g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.9g36kcal0g8.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g2829kcal110.2g316.2g119g23.8g
Valittu annoskoko780g1415kcal55.1g158.1g59.5g11.9g
Annoskoko puolitettuna390g707kcal27.6g79.1g29.8g6g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558