Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)75g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Sokeri 127g516kcal0g127g0g0g
Rypsiöljy 90g793kcal0g0g89.7g0g
Kesäkurpitsa zucchini 199g36kcal1.1g5g0.8g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 179g616kcal18.3g125.6g2.2g6.3g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Rusina 60g175kcal1.7g35.9g0.3g5.8g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g40g239kcal9.6g2.6g21.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g4995kcal78.4g605.8g242.4g27g
Valittu annoskoko780g2497kcal39.2g302.9g121.2g13.5g
Annoskoko puolitettuna390g1249kcal19.6g151.5g60.6g6.8g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097