Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen121g40kcal4g5.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.3g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g72g253kcal1.2g64.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.4g17kcal0.6g3.3g0.4g1.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g72g224kcal12.3g39g2.1g9.4g
Vehnäjauho, sunnuntai94g329kcal11.3g66.7g2g2.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g145g448kcal24.6g78.1g4.2g18.8g
Voi, normaalisuolainen (Valio)36g260kcal0.3g0.3g28.9g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g121g72kcal12.1g5.2g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen48g16kcal1.6g2.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu33g41kcal3.6g0.1g2.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl24g139kcal5.1g1.3g12.2g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g3700kcal153.4g538g106.2g70.6g
Valittu annoskoko780g1850kcal76.7g269g53.1g35.3g
Annoskoko puolitettuna390g925kcal38.4g134.5g26.6g17.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183