Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 211g84kcal7.2g8.5g1.3g4.2g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )11g94kcal0g0g10.4g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g88g526kcal18.4g5.8g47.4g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g26g151kcal4.7g1.8g13g3.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g40g355kcal0g0g39.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.3kcal0.1g0.6g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Hunaja 12g41kcal0.1g9.9g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 351g591kcal68.8g4.2g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1561g3709kcal199.2g62.8g289.8g14.8g
Valittu annoskoko781g1854kcal99.6g31.4g144.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna390g927kcal49.8g15.7g72.5g3.7g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824