Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1562g5361kcal159.2g1093.7g18.7g54.7g
Sokeri 1022g4147kcal0g1020.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1603g11209kcal10.4g0g1262.7g0g
Mustikka2404g800kcal12g153.8g9.6g79.3g
Kananmuna kuoreton 441g629kcal55.1g1.3g45.2g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 721g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15648g44688kcal477.6g4632.2g2672.4g268.4g
Valittu annoskoko7824g22344kcal238.8g2316.1g1336.2g134.2g
Annoskoko puolitettuna3912g11172kcal119.4g1158.1g668.1g67.1g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796