Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 45g325kcal0.5g0.2g36.5g0g
Sokeri 90g364kcal0g89.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g224g146kcal24.7g9.4g0.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai161g565kcal19.4g114.6g3.4g4.8g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g224g76kcal0.4g15.9g0.7g4g
Siirappi 22g68kcal0g16.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.2g26kcal0.3g5.7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1566g3172kcal91.6g510.8g83.2g17.6g
Valittu annoskoko783g1586kcal45.8g255.4g41.6g8.8g
Annoskoko puolitettuna392g793kcal22.9g127.7g20.8g4.4g
Arvot/100g100g203kcal5.9g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175