Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 125g379kcal22.4g60.7g1.3g13.4g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Naudanliha keskiarvo 63g96kcal12.1g0g5.3g0g
Sianliha keskiarvo 63g137kcal11.4g0g10.2g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1566g1238kcal92.6g124.2g33.8g27.8g
Valittu annoskoko783g619kcal46.3g62.1g16.9g13.9g
Annoskoko puolitettuna392g310kcal23.2g31.1g8.5g7g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019