Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.9g1kcal0g0g0g1.6g
Siirappi 16g47kcal0g11.5g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g19g12kcal1.7g1.1g0.1g14.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.7g70kcal0g0g7.7g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 78g267kcal4.3g59g0.9g1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 39g147kcal2.2g32.5g0.5g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 387g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.3g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 136g437kcal16.1g82g2.7g7.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 39g125kcal11.2g2.7g7.7g11.9g
Auringonkukansiemen 27g161kcal6.2g3.4g13.4g1.6g
Kurpitsansiemen,kuoreton27g133kcal4.9g11.4g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1568g2799kcal93.2g407.2g85.6g77.6g
Valittu annoskoko784g1400kcal46.6g203.6g42.8g38.8g
Annoskoko puolitettuna392g700kcal23.3g101.8g21.4g19.4g
Arvot/100g100g179kcal5.9g26g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974