Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 161g55kcal4.9g7.9g0.2g0g
Hiiva 14g10kcal1.8g0.2g0.1g1g
Sokeri 43g175kcal0g43g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1001kcal29.7g204.2g3.5g10.2g
Margariini 80 % laktoositon 35g245kcal0.2g0g27.6g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 118g1041kcal0.7g0.5g117.2g0g
Sokeri 97g393kcal0g96.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1568g5906kcal80.6g705.4g302g22.4g
Valittu annoskoko784g2953kcal40.3g352.7g151g11.2g
Annoskoko puolitettuna392g1477kcal20.2g176.4g75.5g5.6g
Arvot/100g100g377kcal5.1g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853