Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.9g2.9kcal0.1g0.2g0.2g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio22g67kcal0.4g0.8g6.7g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki89g58kcal11.6g1.9g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 45g63kcal5.6g0.1g4.6g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 125g41kcal0.2g8.3g0.1g1.9g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Purjosipuli 45g10kcal0.8g1.1g0.1g0.9g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)89g36kcal2.9g4g0.9g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka89g22kcal2.2g2.7g0.2g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast276g801kcal27.6g132.6g14.4g12.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1568g2279kcal102.8g303.4g63.8g30g
Valittu annoskoko784g1139kcal51.4g151.7g31.9g15g
Annoskoko puolitettuna392g570kcal25.7g75.9g16g7.5g
Arvot/100g100g145kcal6.6g19.4g4.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=78554