Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1400g2325kcal266.1g0g140g0g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1400g350kcal14g77g0g19.6g
Basilika, kuivattu 11g27kcal1.5g2.1g0.4g4.3g
Ruokasuola jodioitu 23g0.6kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Paprikajauhe 7g23kcal1g1.3g0.9g2.6g
Porkkana 595g195kcal3.7g33.1g1.2g15.2g
Vehnäjauho puolikarkea 105g360kcal10.7g73.5g1.3g3.7g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 2801g746kcal92.4g86.8g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%525g1208kcal152.3g13.1g63g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 95g836kcal0g0g94.5g0g
Lasagnelevy Rainbow567g2081kcal79.4g402.7g17.6g17g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g16529kcal1254.8g1417.8g639.6g137.4g
Valittu annoskoko7840g8265kcal627.4g708.9g319.8g68.7g
Annoskoko puolitettuna3920g4132kcal313.7g354.5g159.9g34.4g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111