Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 730g1042kcal91.3g2.2g74.8g0g
Sokeri 2257g9161kcal0g2254.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2158g7403kcal219.8g1510.2g25.9g75.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g159kcal0g39.4g0g0g
Voi 664g4816kcal7.9g2.7g539.7g0g
Rahka, valio664g432kcal66.4g27.9g2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1328g354kcal43.8g41.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g46732kcal858.4g7756.8g1284.8g151g
Valittu annoskoko7840g23366kcal429.2g3878.4g642.4g75.5g
Annoskoko puolitettuna3920g11683kcal214.6g1939.2g321.2g37.8g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531