Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne

Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne

neljä annosta

2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.

Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta

Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.

Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.

Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.

Käännä viipaleet ja toista itketys.

Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.

Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.

Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.

Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.

Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.

Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.

Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.

Päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 560 grammaa

Tatska

Tatska sanoi...

Ei siis ole minun resepti, vaan kopioin sen karppaus. Info -sivulta. Todella hyvä ruoka!

perjantai 21.05.2010 klo 11:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2451g442kcal13.7g61.3g9.8g17.2g
Atria broilerin fileesuikale naturell1401g1541kcal322.1g0g29.4g0g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto875g2451kcal166.3g0g192.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1051g3468kcal21g31.5g367.7g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Pesto (Pirkka)525g3046kcal22.6g20g320.4g23.1g
Kananmuna kuoreton 578g824kcal72.2g1.7g59.2g0g
Juustoraaste emmental punaleima350g1366kcal101.5g0g105g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g26928kcal1447.2g254g2226.2g88.4g
Valittu annoskoko7840g13464kcal723.6g127g1113.1g44.2g
Annoskoko puolitettuna3920g6732kcal361.8g63.5g556.6g22.1g
Arvot/100g100g172kcal9.2g1.6g14.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180031