Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1862g857kcal59.6g89.4g27.9g0g
Hiiva, 50g186g114kcal24.4g2g0.7g0g
Sokeri 521g2117kcal0g520.9g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g37g116kcal4.1g22.3g2.6g10.4g
Kananmuna 50g(kpl)186g235kcal20.5g0.6g16.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4097g14057kcal417.5g2867.8g49.2g143.4g
Voi 559g4053kcal6.6g2.2g454.2g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g372g1192kcal63.3g171.3g27.9g65.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g45478kcal1192g7353g1158.6g438g
Valittu annoskoko7840g22739kcal596g3676.5g579.3g219g
Annoskoko puolitettuna3920g11369kcal298g1838.3g289.7g109.5g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726