Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g2500g2250kcal150g375g2.5g0g
Paprika vihreä 680g145kcal6.4g17g2g12.9g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 100g108kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Chili paprika punainen200g80kcal4g18g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2500g750kcal35g162.5g12.5g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g60g129kcal8.3g12.9g5g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g1000g3920kcal260g2g320g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g15196kcal964g1284.2g688.4g57.2g
Valittu annoskoko7840g7598kcal482g642.1g344.2g28.6g
Annoskoko puolitettuna3920g3799kcal241g321.1g172.1g14.3g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908