Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1614g546kcal49.4g79.1g1.6g0g
Hiiva 140g104kcal18.4g1.5g0.6g9.7g
Sokeri 431g1747kcal0g430g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2917g10007kcal297.2g2041.5g35g102.1g
Margariini 80 % laktoositon 350g2447kcal2.3g0g275.6g0g
Kananmuna kuoreton 237g338kcal29.6g0.7g24.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 1184g10413kcal7.2g4.7g1172g0g
Sokeri 969g3931kcal0g967.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15680g59066kcal808.2g7050.2g3018.2g223.6g
Valittu annoskoko7840g29533kcal404.1g3525.1g1509.1g111.8g
Annoskoko puolitettuna3920g14767kcal202.1g1762.6g754.6g55.9g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853