Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1323g1887kcal165.4g4g135.6g0g
Sokeri 770g3125kcal0g769g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g211g737kcal7.4g170.5g2.1g6.3g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g180g604kcal0.2g147.9g0.2g2.5g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 120g445kcal22.3g13.2g26.1g36.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA1203g1924kcal87.8g192.4g84.2g0g
Pandan tumma suklaa 150 g902g4817kcal44.2g469.1g288.7g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl2406g8660kcal48.1g64.9g914.1g0g
Sokeri 361g1465kcal0g360.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g72g289kcal0g71.4g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g301g120kcal0g30.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15696g48145kcal750.8g4586g2902g90.8g
Valittu annoskoko7848g24073kcal375.4g2293g1451g45.4g
Annoskoko puolitettuna3924g12036kcal187.7g1146.5g725.5g22.7g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905